Politica de confidentialitate si Protectia Datelor

Politica de confidențialitate este locul unde îţi prezint ce informaţii colectez pe website, cum folosesc acele informaţii şi care sunt opţiunile pe care le folosesc, inclusiv cele în legătură cu protecţia datelor.

Website-ul bitcoinexpert.ro colectează informaţii de la utilizatorii săi prin următoarele canale: în mod direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat pe serverul pe care se găzduieşte website-ul sau de la serviciul extern Google Analytics. Website-ul mai captează informaţii şi prin intermediul cookie-urilor.

Aceasta politica explica modul in care Site-ul bitcoinexpert.ro foloseste datele tale personale.

Politica de confidentialitate se aplica tuturor vizitatorilor site-ului, abonatilor la newsletter si clientilor.

Informatiile tale personale la care avem acces sunt:

  • numele si adresa de email – in cazul abonarii la newsletterele gratuite
  • numele, adresa de email, numarul de telefon, adresa si codul postal – in cazul cumpararii unor produse de pe Site.

Toate aceste informatii sunt strict protejate si folosite pentru:

  • transmiterea continutului si a produselor la care te-ai abonat, sau pe care le-ai cumparat.
  • in scopuri publicitare pentru a-ti transmite cele mai bune oferte de produse (ale noastre, sau altele care consideram ca-ti pot aduce valoare).
  • efectuarea unor analize privind modul in care este utilizat si vizitat site-ul, folosind Google Analytics.

Informatiile nu vor fi niciodata folosite in alte scopuri, vandute, inchiriate, sau impartasite cu alte persoane, decat in cazul in care cererea se face de o instanta de judecata, in conditiile legii..

Cumparaturile online sunt efectuate cu ajutorul unor intermediari de plati online si astfel, datele specifice cardului tau de credit sau de debit nu ajung in niciun moment la cunostinta site-ul bitcoinexpert.ro.

Despre cookie-uri

Un cookie HTTP sau un modul cookie este un text special, un fișier de mici dimensiuni trimis de un server unui browser și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către browser, de fiecare dată când se accesează acel server.

Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum și pentru reținerea preferințelor utilizatorilor și pentru publicitate. Cookie-urile nu conțin coduri executabile, ele fiind doar texte care nu pot să execute nicio operație.

Cookie-urile nu sunt nici spyware și nici viruși informatici, desi anumite programe antivirus și anti-spyware le pot detecta.

Ce sunt cookie-urile “third party”

Anumite părți de conținut de pe anumite site-uri pot fi plasate pe website-ul accesat, de către terțe părți prin intermediul bannerelor, boxurilor, link-urilor, codurilor de analiză sau urmărire, codurilor de embed, plugin-urilor social media – iar toate aceste instrumente pot conține cookie-uri.

Ele se numesc “third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv și este de datoria furnizorilor terți să se supună legilor în vigoare și politicilor de confidențialitate ale deținătorului site-ului.

Toate browser-ele vă permit să decideți dacă acceptați sau nu cookie-uri. În setările browser-ului există următoarele opțiuni:

  • respingerea cookie-urilor pentru anumite domenii de internet;
  • respingerea cookie-urilor de la terțe entități (third party cookies sau cookie-uri ale terților);
  • acceptarea cookie-urilor, dar stergerea lor la închiderea browser-ului;
  • permisiunea ca un server să creeze cookie-uri pentru un alt domeniu.

Ce tipuri de informații colectează website-ul:

Cookie-uri pot fi clasificate în 4 categorii, după tipul de informație la care au acces:

  1. Cookie-uri strict necesare pentru funcționarea platformei electronice (nu colectează date cu caracter personal).
  2. Cookie-uri care monitorizează performanțele site-ului (colectează informații generale legate de trafic; nu colectează date cu caracter personal).
  3. Cookie-uri care monitorizează functionalitățile oferite de site (țin minte informații legate de alegeri pe care le-ați facut în utilizarea site-ului, precum user-ul contului cu care vă logați pe site, limba pe care o utilizați în vizualizarea site-ului, etc.; informațiile colectate sunt, de obicei anonimizate – nu se colectează date cu caracter personal).
  4. Cookie-uri folosite la targetarea vizitatorilor și publicitate (acestea sunt utilizate pentru a oferi vizitatorilor anunțuri publicitare relevante și, de obicei, sunt folosite pentru publicitate, atât de proprietarul site-ului cât și de agențiile de publicitate; de obicei, acestea au rolul de a ține minte faptul că ați vizitat un anumit site sau ați fost interesat de un anumit tip de informație. Acestea pot colecta date cu caracter personal precum adresa IP, geolocația sau poate genera profile legate de preferințele unui utilizator de internet).

Optiunea Comentează cu contul de Facebook

Această opțiune vă permite să lăsați un comentariu pe site folosind contul dvs. Facebook. Site-ul acesta nu stochează și nici nu procesează datele dvs. cu caracter personal. Dacă sunteți conectați în contul dvs. de Facebook, prin interacționarea cu acest plugin vi se pot colecta de către Facebook adresa IP, browserul pe care îl folosiți, se pot stoca și recupera cookie-urile din browser, se poate încorpora urmărirea suplimentară și vi se poate monitoriza interacțiunea cu interfața de comentare, inclusiv corelarea contului dvs. Facebook cu orice interacțiune efectuată în cadrul interfeței.

Pentru mai multe informații despre modul în care pot fi utilizate aceste date, consultați Politica de confidențialitate a datelor Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update

Cum poţi controla cookie-urile pentru publicitate

Dezactivarea şi refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat şi folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu vei mai primi/vedea publicitate online.

Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poţi seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu eşti înregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browser-ele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regula în “opţiuni” sau în meniul de “preferinţe” al browserului tau.

Pentru a întelege aceste setari, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel poţi folosi opțiunea “ajutor” a browser-ului pentru mai multe detalii.

Pentru setările cookie-urilor generate de terţi, puteți consulta și site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/. Pentru a gestiona anunțurile Google care vă sunt afișate puteți utiliza Setările anunțurilor

Ai şi opţiunea să gestionaţi cookie-urile din browserul web sau posibilitatea de a instala extensia de browser pentru renunțarea la Google Analytics.

Informații confidențiale colectate de bitcoinexpert.ro

Website-ul bitcoinexpert.ro colectează adresele de email doar atunci când utilizatorul doreşte acest lucru şi se abonează în zonele de abonare care apar pe website. Adresele de email sunt păstrate în confidențialitate, cu scopul strict de a răspunde la solicitări şi de a continua eventuala corespondenţă.

Te asigur că adresa ta de email pe site nu va fi înstrăinată către terțe părti.

Atunci când vă abonați la newsletter vă cer adresa de email pentru a vă putea trimite înștiințări privind articolele noi și alte informații pe care le consider relevante.

Ea a fost obţinută prin abonare directă pe website.

Nu voi divulga/vinde niciodată unor terți adresele din această bază de date și mă voi asigura prin toate mijloacele care îmi stau la dispoziție că aceste informații sunt în siguranță. Pentru trimiterea newsletter-ului și pentru administrarea bazei de date de email-uri abonate, folosesc următoarele servicii: Bigmailer, AmazonSES.

Protecţia datelor cu caracter personal

Infomaţii importante privind protecţia datelor pe blogul bitcoinexpert.ro

Conform reglementărilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulație a acestor date, modificată şi completată, şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protectia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, administratorul website-ului bitcoinexpert.ro (Bogdan Constantin Popescu) va  administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori.

Utilizatorii înteleg şi acceptă ca datele personale pe care le furnizează sunt prelucrate în scopul oferirii în condiţii optime de către bitcoinexpert.ro a următoarelor servicii:

  • Trimiterea de newslettere cu Materiale informative;
  • Oferire de reclame doar în sistem propriu – datele nu vor fi transmise către terţi
  • Marketing si Publicitate doar în mod privat şi doar de către administratorul blogului şi nu de alte terţe părţi.

Conform Legii nr. 677/2001, fiecare Utilizator beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justiţiei.

Totodată, fiecare Utilizator al website-ului are dreptul să se opună prelucrarii datelor personale care le privesc şi să solicite ştergerea datelor.

Utilizatorii inteleg şi acceptă ca ştergerea datelor lor personale va fi urmată de stergerea tuturor cookiurilor ale blogului şi ştergerea adresei de email din sistemul administratorului.

Actualizarea sau Stergerea Informatiilor Personale Identificabile

Aveti anumite drepturi cu privire la Informatiile Personale Identificabile.

Ne puteti trimite un email la adresa bogdan@bitcoinexpert.ro in care puteti solicita:

  • o copie a tuturor Informatiilor Personale Identificabile despre dumneavoastra aflate in baza noastra de date
  • actualizarea Informatiilor Personale Identificabile despre dumneavoastra aflate in baza noastra de date
  • stergerea tuturor Informatiilor Personale Identificabile despre dumneavoastra aflate in baza noastra de date
  • restricționarea prelucrării– puteți solicita restricționarea prelucrării in cazul in care contestați exactitatea datelor, precum si în alte cazuri prevăzute de lege;
  • opoziție – vă puteți opune în special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim;
  • portabilitatea datelor– puteți primi, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ați furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau puteți solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator
  • depunerea unei plângeri– puteți depune plângere fată de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
  • retragerea consimțământului– in cazurile in care prelucrarea se intemeiază pe consimțământul dvs., acesta poate fi retras oricând. Retragerea consimțămânțului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând in continuare valabilă;
  • să nu fiti supus unor decizii automate sau profilare suplimentare aferente deciziilor automate: puteți cere și obține intervenția umană cu privire la respectiva prelucrare sau vă puteți exprima propriul punct de vedere cu privire la acest tip de prelucrare.

Vom incerca sa raspundem prompt la fiecare email si sa oferim raspuns rapid in perioada specificata de lege. Totusi, sa aveti in vedere ca vor exista anumite informatii reziduale ce vor ramane in bazele de date, inregistrari despre acces si altele ce pot sa contina sau sa nu contina anumite Informatii Personale Identificabile despre dumneavoastra.

De asemenea, in anumite circumstante, unele Informatii Personale Identificabile sunt scutite de la asemenea cereri, de exemplu in cazul in care ne este solicitat de autoritati sa continuam procesarea datelor pentru a ne conforma unei obligatii legale.

Cand ne trimiteti un email cu o asemenea cerere, vom solicita informatii necesare pentru a va confirma identitatea.

Pentru exercitarea acestor drepturi fiecare Utilizator poate face o cerere in acest sens şi să o trimită pe adresa de email bogdan@bitcoinexpert.ro

Mesaj realizat de Administratorul blogului: Bogdan Constantin Popescu

Nota: Acesta politica poate fi schimbata la orice moment. Este recomandat sa o verifici periodic si mai ales inainte de a-ti introduce datele persoanale pe site.