O metodă nouă și ieftină de a cumpăra criptomonede folosind cardul

bitcoin

Saptamana trecuta am cumparat bitcoin printr-o noua metoda pe care vreau sa o prezint in continuare ca alternativa la localbitcoins (descrisa aici).

Față de aceasta, noua metoda are avantajul ca plata se poate face cu cardul si ca se pot cumpara si alte criptomonede in afara de bitcoin.

Practic, metoda se poate folosi cu orice exchange care accepta depuneri de euro, sau usd.

Si marele avantaj e ca plata se poate face cu un card de RON (EUR, sau USD), iar schimbul se face la un curs extrem de avantajos.
Chiar daca exista si alte exchange-uri (ex. Kraken), eu am ales sa cumpar prin Coinbase pentru ca e cel mai mare exchange din lume si recent a devenit disponibil pentru români. Plus, acum au o campanie activa și vei primi bitcoin in valoare de $10 pentru prima tranzactie, dacă e mai mare de $100.

Totusi, pasii sunt aproape aceeasi indiferent de exchange-ul folosit, cu mentiunea ca trebuie sa accepte depuneri de fiat.

Pe scurt, procesul e urmatorul.

1. Instalarea aplicatiei Revolut pe mobil si creare cont Revolut

2. Creare cont Coinbase

3. Depunere de bani in contul Revolut folosind un card de RON

4. In aplicatia Revolut se creeaza un cont de EUR

5. Suma de RON depusa la pasul 3 se muta in contul nou creat de EUR

6. Transfer EUR din Revolut in Coinbase (e singura moneda suportata de Coinbase)

7. Cumparare cripto din Coinbase

Cand am cumparat bitcoin folosind metoda aceasta, am facut pasul 3 (plata cu cardul pentru alimentarea contului Revolut) la ora 14:20, la ora 14:32 am initiat transferul din Revolut, iar la 17:46 banii au ajuns la Coinbase si am putut sa cumpar cripto.

In total transferul de EUR a durat 3:14 minute, desi primisem o notificare ca poate dura mai mult de 24 de ore.

Ce e Revolut

Cum bine stii, multe banci au interzis transferurile de bani catre exchange-urile de criptomonede. De aceea, vom folosi aceasta metoda alternativa si chiar daca va exista un intermediar, cum vei vedea costurile sunt mai mici decat la transferul direct prin banca.

Revolut e o companie ce ofera diferite servicii financiare precum deschidere de conturi virtuale in diferite valute, transfer de bani, conversie valutara, emitere de carduri fizice si virtuale, plati si chiar acces la anumite criptomonede.

In pachetul standard, toate aceste servicii sunt gratis. Singurul cost e cel pentru emitere si livrare al unui card, in cazul in care doresti unul fizic.

Altfel, exista si posibilitatea unor conturi premium cu mai multe beneficii, precum asigurari, tranzactii si stocare de criptomonede si limite mai mari la tranzactii cu cardul (inclusiv retrageri de la bancomat in orice moneda suportata de Revolut).

O sa scriu mai multe intr-un alt articol despre toate facilitatile oferite de Revolut la preturi excelente. Pentru ce vrem noi sa facem, vei avea nevoie doar de un cont Revolut standard, nu vei avea nevoie de card si nu vei plati niciun cent pentru a face transferurile catre Coinbase (sau alt exchange cripto).

Acum, hai sa vedem pasii detaliati. Pentru a face totul cat mai rapid ai nevoie atat de un mobil (pentru actiunile din Revolut, cat si de un laptop, sau desktop pentru actiunile din Coinbase)

Cum cumperi si vinzi cripto folosind Revolut si Coinbase

1. Descarca aplicatia Revolut si instaleaz-o pe mobilul tau (versiune web based care sa functioneze pe desktop/laptop nu exista)


2. Fa-ti cont Revolut si deschide un cont virtual de Euro

Pentru a finaliza crearea contului Revolut, trebuie sa faci o depunere  de cel putin 50 RON. Banii ii vei putea folosi oricand. Poti de exemplu sa-ti comanzi un card Revolut pentru care exista o taxa de emiere si livrare, sau ii poti schimba in Euro si transfera intr-un exchange de cripto.

Asadar, la acest pas vei depune toata suma pe care vrei sa o transferi in contul Coinbase pentru a investi in cripto.
Plata o vei face cu un card de RON.

Dupa ce deschizi contul la Revolut, vei avea creat implicit un cont virtual de RON in care iti apar banii depusi.
Exista in acest moment 22 de monede suportate, dar pentru ce ne intereseaza pe noi ai nevoie pe langa contul de RON de inca unul de EURO.

Pentru a adauga un cont de Euro, apasa pe meniul din partea din dreapta sus in aplicatia Revolut.
Selecteaza un cont Euro din lista de optiuni si ti se va crea imediat.

Converteste fondurile din RON in EURO.


3. Noteaza-ti datele contului de EURO

Click din nou pe meniul din dreapta sus si apoi pe contul de Euro.

Iti va aparea o imagine ca cea de mai jos.

cont Euro RevolutDin acest tab noteaza Beneficiary, IBAN si BIC. Vei avea nevoie de astea pentru a conecta contul Revolut cu Coinbase.

Schimba tab-ul la SWIFT. Aici poti observa un reference number(numarul de referinta), acesta e necesar pentru situatia in care retragi bani din Coinbase. 


 4. Deschide un cont la Coinbase

Du-te la site-ul Coinbase si da click pe Get Started.

deschidere cont Coinbase

Introdu datele personale si urmeaza toti pasii pentru deschiderea si verificarea contului. Va trebui sa faci si o poza la un act de identitate si sa o incarci.


5. Conecteaza contul Revolut la Coinbase

Acest pas se face mai rapid de un laptop sau desktop.

Login in contul Coinbase.com, navigheaza la Settings, apoi click pe tab-ul linked accounts. Click ‘link a new account’.

link Coinbase cu Revolut

Apoi, selecteaza Euro Bank Account si ar trebui sa-ti apara o fereastra ca cea de jos.

Coinbase link account

Acum va trebui sa introduci detaliile contului Euro din Revolut, pe care le-ai notat la pasul 3: Beneficiary, IBAN si BIC. Poti sa-ti introduci numele la Bank name si sa adaugi la sfârsit REV EUR (exemplu: Ion Popa REV EUR). E util mai ales daca adaugi si alte conturi bancare la un moment dat. Pune IBAN-ul la IBAN (si nu-ti face griji de spatii) si BIC la BIC.

Click pe Verify Your Account. Ar trebui sa apara o imagine ca cea de mai jos.

Click pe ‘verify now’ si Coinbase iti va oferi niste detalii. Noteaza-le pentru ca vei avea nevoie de ele pentru a face un transfer din Revolut.

E vorba despre detaliile contului bancar in EURO al firmei Coinbase si de o referinta prin care se identifica faptul ca tu ai facut transferul pentru ca banii sa fie adaugati in contul tau Coinbase.

detalii cont coinbase


6. Efectuarea unui transfer mic pentru verificarea contului Revolut

Deschide aplicatia Revolut si du-te la Payments (in partea de jos a ecranului), apoi selecteaza Bank Transfer. Mai departe, Add a new beneficiary -> To a business.

Se selcteaza tara United Kingdom (acolo e sediul Coinbase) si moneda Euro.

Coinbase add recipient

 

Adauga detaliilecontului bancar in EURO al firmei Coinbase (de la pasul 5).

Trimite €6 in contul tau Coinbase si fii atent sa scrii corect referinta (de la pasul 5) pentru ca va fi folosita de Coinbase pentru identificarea contului tau.

Dupa ce initiezi transferul, du-te inapoi in Coinbase si confirma ca ai trimis.

Coinbase transfer confirmation

 

Dupa ce vor ajunge banii, (transferul meu a durat doar cateva ore) contul Revolut va fi validat si cunoscut in Coinbase.
Procesul de legare a conturilor dureaza putin mai mult, dar dupa ce-l parcurgi o data, pe viitor e mult mai simplu sa faci transferuri intre Coinbase si Revolut.


7. Transfera din Revolut in Coinbase suma pe care vrei s-o investesti in criptomonede

Tine cont ca ai in contul Coinbase si cei €6 transferati pentru verificare si mai fa un transfer ca la pasul 6, cu mentiunea ca de data asta vei gasi in Revolut gata adaugat Coinbase ca si destinatar (recipient).

Cand ajung banii, vei primi o notificare pe email de la Coinbase si vei putea cumpara Bitcoin, sau alta cripto disponibila.

Momentan, din contul Coinbase poti cumpara 7 criptomonede.

Pentru fiecare tranzactie se plateste si un comision.

Daca suma e intre $50 si $200, comisionul celor de la Coinbase e $2.99.

Per total, costurile mi se par mai mici decat prin localbitcoins, dar depinde de anumiti factori si o sa scriu un alt material pentru lamurirea tutror detaliilor legate de costuri.

Pana atunci, poti consulta pagina cu costurile de pe site-ul Coinbase.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

bitcoin
Cateva metode de a vinde altcoins

Piata cripto e in revenire fata de luna martie si prima parte a lunii aprilie. Totul a fost verde in ultima saptamana si lumea e din nou extrem de optimista. Dar in lumea cripto, maine putem vedea din nou totul pe rosu si amatorii se vor panica din nou. Sigur, …

bitcoin
3
Metoda de a cumpara bitcoin cu RON pe care bancile n-o pot interzice!

In ultimele 3 luni bancile au inchis conturile celor mai bune site-uri (exchange-uri) prin care se putea cumpara bitcoin cu RON: btcxchange.ro si coinflux.com. Cica au facut-o pentru a-i proteja pe oameni deoarece e riscant sa investesi in bitcoin. E adevarat ca pentru cei care nu cunosc bine spatiul, investitiile …

bitcoin
La ce pret va ajunge bitcoin?

Unii spun ca 1 bitcoin poate ajunge sa coste $1 milion! Altii spun ca e in drum spre zero. Oare pe care sa-i credem? Inainte sa vedem cateva scenarii despre valoarea la care poate ajunge bitcoin, trebuie sa-ti explic un termen simplu: market cap (capitalizarea unei piete). Acest termen se poate folosi …

Selecteaza Moneda de Plata
EUR Euro