Cea mai bună și ieftină metodă din 2019 de a cumpăra criptomonede folosind cardul

bitcoin
26

Aceasta noua metodă de a cumpara cripto, are avantajul ca plata se poate face cu cardul si ca se pot cumpara si alte criptomonede in afara de bitcoin.

Practic, metoda se poate folosi cu orice exchange care accepta depuneri de euro, sau usd.

Marele avantaj e ca in ciuda faptului ca in exchange se depune valuta, plata se poate face cu un card de RON, iar schimbul se face la cursul oficial.
Chiar daca exista si alte exchange-uri (ex. Kraken), eu am ales sa cumpar prin Coinbase pentru ca e cel mai mare exchange din lume si recent a devenit disponibil pentru români. Plus, acum au o campanie activa și vei primi bitcoin in valoare de $10 pentru prima tranzactie, dacă e mai mare de $100.

Totusi, pasii sunt aproape aceeasi indiferent de exchange-ul folosit, cu mentiunea ca trebuie sa accepte depuneri de fiat.

Pe scurt, procesul e urmatorul.

1. Instalarea aplicatiei Revolut pe mobil si creare cont Revolut

2. Creare cont Coinbase

3. Creare Cont Coinbase Pro – Nu poti avea fara Coinbase

4. Depunere de bani in contul Revolut folosind un card de RON

5. In aplicatia Revolut se creeaza un cont de EUR

6. Suma de RON depusa la pasul 3 se muta in contul nou creat de EUR

7. Transfer EUR din Revolut in Coinbase (e singura moneda suportata de Coinbase)

8. Transfera EUR din Coinbase in Coinbase Pro

9. Cumparare cripto din Coinbase Pro

Cand am cumparat bitcoin folosind metoda aceasta, am facut pasul 4 (plata cu cardul pentru alimentarea contului Revolut) la ora 14:20, la ora 14:32 am initiat transferul din Revolut, iar la 17:46 banii au ajuns la Coinbase si am putut sa cumpar cripto.

In total transferul de EUR a durat 3 ore si 14 minute, desi primisem o notificare ca poate dura mai mult de 24 de ore.

Ce e Revolut

Cum bine stii, multe banci au interzis transferurile de bani catre exchange-urile de criptomonede. De aceea, vom folosi aceasta metoda alternativa si chiar daca va exista un intermediar, cum vei vedea costurile sunt mai mici decat la transferul direct prin banca.

Revolut e o companie ce ofera diferite servicii financiare precum deschidere de conturi virtuale in diferite valute, transfer de bani, conversie valutara, emitere de carduri fizice si virtuale, plati si chiar acces la anumite criptomonede.

In pachetul standard, toate aceste servicii sunt gratis. Singurul cost e cel pentru emitere si livrare al unui card, in cazul in care doresti unul fizic.

Altfel, exista si posibilitatea unor conturi premium cu mai multe beneficii, precum asigurari, tranzactii si stocare de criptomonede si limite mai mari la tranzactii cu cardul (inclusiv retrageri de la bancomat in orice moneda suportata de Revolut).

O sa scriu mai multe intr-un alt articol despre toate facilitatile oferite de Revolut la preturi excelente. Pentru ce vrem noi sa facem, vei avea nevoie doar de un cont Revolut standard, nu vei avea nevoie de card si nu vei plati niciun cent pentru a face transferurile catre Coinbase (sau alt exchange cripto).

Acum, hai sa vedem pasii detaliati. Pentru a face totul cat mai rapid ai nevoie atat de un mobil (pentru actiunile din Revolut, cat si de un laptop, sau desktop pentru actiunile din Coinbase)

Cum cumperi si vinzi cripto folosind Revolut si Coinbase

1. Descarca aplicatia Revolut si instaleaz-o pe mobilul tau (versiune web based care sa functioneze pe desktop/laptop nu exista)


2. Fa-ti cont Revolut si deschide un cont de Euro in aplicatie

Pentru a finaliza crearea contului Revolut, trebuie sa faci o depunere  de cel putin 50 RON. Banii ii vei putea folosi oricand. Poti de exemplu sa-ti comanzi un card Revolut pentru care exista o taxa de emiere si livrare, sau ii poti schimba in Euro si transfera intr-un exchange de cripto.

Asadar, la acest pas vei depune toata suma pe care vrei sa o transferi in contul Coinbase pentru a investi in cripto.
Plata o vei face cu un card de RON.

Dupa ce deschizi contul la Revolut, vei avea creat implicit un cont virtual de RON in care iti apar banii depusi.
Exista in acest moment 22 de monede suportate, dar pentru ce ne intereseaza pe noi ai nevoie pe langa contul de RON de inca unul de EURO.

Pentru a adauga un cont de Euro, apasa pe meniul din partea din dreapta sus in aplicatia Revolut.
Selecteaza un cont Euro din lista de optiuni si ti se va crea imediat.

Converteste fondurile din RON in EURO.


3. Noteaza-ti datele contului de EURO

Click din nou pe meniul din dreapta sus si apoi pe contul de Euro.

Iti va aparea o imagine ca cea de mai jos.

cont Euro RevolutDin acest tab noteaza Beneficiary, IBAN si BIC. Vei avea nevoie de astea pentru a conecta contul Revolut cu Coinbase.

Schimba tab-ul la SWIFT. Aici poti observa un reference number(numarul de referinta), acesta e necesar pentru situatia in care retragi bani din Coinbase. 


 4. Deschide un cont la Coinbase

Du-te la site-ul Coinbase.

Daca folosesti link-ul de mai sus vei primi $10 cadou la prima tranzactie de $100 (sau mai mare). NOTA – Oferta poate fi oricand retrasa de Coinbase. La momentul in care scriu asta (octombrie 2019), încă e valabila.

Introdu datele personale si urmeaza toti pasii pentru deschiderea si verificarea contului. Va trebui sa faci si o poza la un act de identitate si sa o incarci pe site.


5. Conecteaza contul Revolut la Coinbase

Acest pas se face mai rapid de un laptop sau desktop.

Login in contul Coinbase.com, navigheaza la Settings, apoi click pe tab-ul linked accounts. Click ‘link a new account’.

link Coinbase cu Revolut

Apoi, selecteaza Euro Bank Account si ar trebui sa-ti apara o fereastra ca cea de jos.

Coinbase link account

Acum va trebui sa introduci detaliile contului Euro din Revolut, pe care le-ai notat la pasul 3: Beneficiary, IBAN si BIC. Poti sa-ti introduci numele la Bank name si sa adaugi la sfârsit REV EUR (exemplu: Ion Popa REV EUR). E util mai ales daca adaugi si alte conturi bancare la un moment dat. Pune IBAN-ul la IBAN (si nu-ti face griji de spatii) si BIC la BIC.

Click pe Verify Your Account. Ar trebui sa apara o imagine ca cea de mai jos.

Click pe ‘verify now’ si Coinbase iti va oferi niste detalii. Noteaza-le pentru ca vei avea nevoie de ele pentru a face un transfer din Revolut.

E vorba despre detaliile contului bancar in EURO al firmei Coinbase si de o referinta prin care se identifica faptul ca tu ai facut transferul pentru ca banii sa fie adaugati in contul tau Coinbase.

detalii cont coinbase


6. Efectuarea unui transfer mic pentru verificarea contului Revolut

Deschide aplicatia Revolut si du-te la Payments (in partea de jos a ecranului), apoi selecteaza Bank Transfer. Mai departe, Add a new beneficiary -> To a business.

Se selcteaza tara United Kingdom (acolo e sediul Coinbase) si moneda Euro.

Coinbase add recipient

 

Adauga detaliile contului bancar in EURO al firmei Coinbase (de la pasul 5).

Trimite €6 in contul tau Coinbase si fii atent sa scrii corect referinta (de la pasul 5) pentru ca va fi folosita de Coinbase pentru identificarea contului tau.

Dupa ce initiezi transferul, du-te inapoi in Coinbase si confirma ca ai trimis.

Coinbase transfer confirmation

 

Dupa ce vor ajunge banii, (transferul meu a durat doar cateva ore) contul Revolut va fi validat si cunoscut in Coinbase.
Procesul de legare a conturilor dureaza putin mai mult, dar dupa ce-l parcurgi o data, pe viitor e mult mai simplu sa faci transferuri intre Coinbase si Revolut.


7. Transfera din Revolut in Coinbase suma pe care vrei s-o investesti in criptomonede

Tine cont ca ai in contul Coinbase ai deja cei €6 transferati pentru verificare si mai fa un transfer ca la pasul 6, cu mentiunea ca de data asta vei gasi in Revolut gata adaugat Coinbase ca si destinatar (recipient).

Cand ajung banii, vei primi o notificare pe email de la Coinbase si vei putea cumpara Bitcoin, sau alta cripto disponibila.

Momentan, din contul Coinbase poti cumpara 7 criptomonede.

Pentru fiecare tranzactie se plateste si un comision.

Daca suma e intre $50 si $200, comisionul celor de la Coinbase e $2.99.

Per total, costurile mi se par mai mici decat prin localbitcoins, dar depinde de anumiti factori si o sa scriu un alt material pentru lamurirea tutror detaliilor legate de costuri.

Pana atunci, poti consulta pagina cu costurile de pe site-ul Coinbase.

8. Pentru a plati comisioane mult mai mici, recomand sa-ti faci cont pe Coinbase Pro (nu poti avea decat daca ai cont Coinbase).

Coinbase Pro e platforma dedicata traderilor cu experienta mai mare, dar nu e greu de folosit nici pentru incepatori si asa cum spuneam comisioanele sunt mult mai mici.

9. Muta banii din Coinbase in Coinbase Pro

Dupa ce ai contul, dai click pe My Wallets (meniul din partea de sus a paginii) / Deposits (in partea stanga a paginii), selectezi Euro si in fereastra ce-ti va aparea selecteaza tab-ul Coinbase Account. Astfel poti muta fara niciun comision suma de euro din contul Coinbase in Coinbase Pro.

10. Cumpara criptomonedele preferate

Pe Coinbase Pro sunt disponibile mult mai multe criptomonede decat pe Coinbase.

Ca sa vezi toate perechile dai click pe Trade in meniul din partea de sus a paginii.

Select Market si dai click pe EUR ca sa vezi toate monedele ce se pot cumpara cu EURO.


Pffffiiiiuuuu – 1522 de cuvinte si trei sute de poze.

Am obosit.

Succes in investitii,

Bogdan

ma intereseaza afacerile cu dvs, si sa cumpar cripto dar nu ma prea pricep la aceste tehnologii si nu are cine ma ajuta ,am nevoie de suport. chelaru t. iasi multumesc ptr, ..

Bogdan foarte bun articolul pentru cei incepatori. Eu eram curios mai mult de taxe. In special de faptul ca la transferurile sepa se plateste o taxa de 15 euro plus taxele Coinbase. Ma interesa cat platesti prin revolut la o depunere de 100 de euro sa zicem. Iesi mai bine cu revolutul sau nu ? Care este conversia din Lei in Eur pe Revolut si asmd

Comisioane zero pe linie daca alimentezi contul Revolut cu un card.
Daca faci transfer bancar din contul tau in Revolut, atunci platesti bancii comisionul de transfer pentru RON.
La conversie din RON in EURO ai curs de schimb oficial. Atentie sa faci alimentarea in RON si apoi sa schimbi in Euro.
Daca-i spui la Revolut ca faci alimentare in EURO si apoi platesti cu un card de RON, te taxeaza banca.
Incredibil de recunoscator pentru Revolut.

Salut!

Initial si eu alimentam contul Revolut cu un card Star de la Transilvania. La un moment dat, in iulie, am sesizat ca platile efectuate cu cardul nu mai sunt gratuite, ci sunt comisionate ca un transfer bancar. Nu e (inca) valabil la toate bancile, dar cred ca incet, incet vor incepe sa comisioneze toate aceste plati catre Revolut. Chiar si asa, ramane o alternativa excelenta pentru transferuri si exchange ron-euro si viceversa.

Spor!

Asa ca atentie la extrasul de cont 🙂

Pff… Nici acum nu am putut finaliza crearea contului pe Coinbase. Imi spune ca nu s-a putut face identificarea extrasului de cont. Nici nu ma lasa sa revin la pasii anteriori, nici nu pot inainta

Ginerele meu vrea sa sa se înscrie și el pe o platforma sigura deoarece în iunie a încercat pe o platforma a depus 250 de euro la început iar apoi cel care ar fi trebuit sa l îndrume cum sa lucreze ca nu are experienta il suna si I cerea mereu sa tot depună bani pana a ajuns la suma de 1880€ si a renunțat Dacă sunt corecte aceste platforme pt a obține bitcoin da mi un sfat ca n as mai vrea să piardă pt ca eu sincer sunt foarte dezamagita si nici nu mai pot crede ca exista astfel de castiguri

E foarte dubios ce-mi povestiti. Miroase a fraudă sau cel putin tactici lipsite de etică prin care oamenii aia isi fac comisioane. Spatiul cripto are mult potential, dar si riscuri foarte mari. Sa cumpere BTC si ETH si să-i păstreze 5 ani într-un wallet personal e strategia cu risc cel mai mic, fără consum de timp și stres.

Am incercat sa adaug cardul Revolut in aplicatia Coinbase, dar nu imi da voie.Imi spune ca acest card nu este suportat si sa incerc cu un card diferit.Poate a functionat cu ceva timp in urma, acum nu mai este acceptat

Buna. Cand am facut transferul din revolut in coinbase am uitat sa trec codul acela de referinta si a ramas trecut “revolut”. Crezi ca exista vreo sansa sa imi recuperez banii? Sa se duca direct in contul meu de coinbase pentru ca acum nu stiu unde s au dus exact …. Multumesc

Salut. Am facut o depunere de 6 euro pe Coinbase prin Sepa din contul meu bancar Revolut pe data de 22 decembrie si nu au ajuns bani pe Coinbase. Neatentia mea a fost ca in momentul transerului am uitat sa trec ‘ Reference Number ‘, mai pot face ceva sa primesc bani pe Coinbase ?
In Revolut imi apare ca transferul sa efectuat cu succes.
Multumesc.

Salut, ofera Coinbase posibilitatea de a vinde/schimba bitcoin in fiat, folosind o alta metoda decat p2p trading? Fara a implica un tert cumparator.

Salut,

nu primesc e-mail pentru resetarea parolei.
Astazi m-am abonat la portofoliu-investitii-cripto dar nu am primit e-mail de confirmare
In SPAM nu am primit nimic.

Mersi!

26 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

criptomonede
Expansiunea crypto gaming si un proiect cu potential

Un nou raport publicat de compania ARK Invest estimeaza ca pana in anul 2030 industria cripto poate ajunge la $50 trilioane, 1 Bitcoin poate atinge $1 milion și 1 Ethereum $180 mii. Această extindere, spune raportul, va fi condusă de Web3, NFT-uri și jocurile bazate pe blockchain. Astăzi vorbesc putin …

bitcoin
6
Doua exchange-uri de Top – Coinbase vs Binance

Investitiile in criptomonede pot fi inspaimantatoare pentru multi oameni, chiar si pentru unii care au mai investit in alte active ca actiuni, imobiliare, sau metale pretioase. Activele cu care investitorii sunt obisnuiti au o anumita istorie. Bursa exista de peste 100 de ani, imobiliarele si aurul… de cand lumea. Dar …

bitcoin
Cateva metode de a vinde altcoins

Piata cripto e in revenire fata de luna martie si prima parte a lunii aprilie. Totul a fost verde in ultima saptamana si lumea e din nou extrem de optimista. Dar in lumea cripto, maine putem vedea din nou totul pe rosu si amatorii se vor panica din nou. Sigur, …