Migrare (swap) token-uri AION

AION este un proiect axat pe interoperabilitatea blockchain-urilor. Asta înseamnă ca va ajuta la comunicarea între blockchain-uri.

Pe 25 aprilie 2018, AION a lansat mainnet-ul Kilimanjaro. Urmatoarea etapa in evolutia AION e migrarea la moneda nativa AION. Aceasta va permite tranzacțiile în rețea, va recompensa operatorii de rețea și va permite dezvoltatorilor să utilizeze platforma.

Token-urile pe care le avem acum sunt AION ERC-20 si au fost emise doar pentru lansarea proiectului (ICO) si strangerea de fonduri necesare pentru dezvoltare.

Acum, token-urile AION ERC-20 (aflate in blockchain-ul Ethereum) trebuie schimbate pentru token-urile AION (din blockchain-ul AION). Token-ul AION ERC-20 nu va mai putea fi folosit la nimic dupa data de 30 noiembrie.

Daca esti membru mai vechi in program, iti amintesti ca am facut ceva similar in cazul token-urilor EOS.

Asadar, migrarea trebuie facuta pana cel tarziu pe 30 noiembrie, data dupa care token-urile vechi AION ERC-20 vor valora ZERO.

Hai sa vedem cum se face.

2 metode pentru a migra token-urile AION

Sunt de fapt 3 metode, dar una dintre ele e mai avansata si nu cred ca merita sa te complici cu ea, pentru ca exista si riscuri sporite de a face greseli.

Metoda 1 – folosind exchange-ul Binance

Nu poate fi mai simplu de atat. Daca ai AION in Binance, se ocupa ei de migrare fara sa faci nimic.

Daca acum nu le ai acolo, nu le mai poti transfera pentru ca depozitele si retragerile de AION sunt inghetate pana la sfarsitul procesului de migrare.

Un alt exchange care se va ocupa de migrare pentru clienti e Kukoin. E posibil ca si altele sa faca asta si daca le ai stocate in alt exchange, cauta pe Google sa vezi daca se vor ocupa de migrare (swap), sau scrie-le un email la suport.

Metoda 2 – folosind Changelly

Changelly e un exchange foarte simplu de folosit pentru a face tranzactii cu criptomonede direct intre wallet-urile tale. Dar in contul Changelly nu se stocheaza fonduri. Nici bani, nici criptomonede.

De exemplu, daca vrei sa cumperi ethereum si sa platesti cu bitcoin, e foarte simplu sa o faci, folosind platforma Changelly.

In mare, pasii sunt urmatorii:

 1. introduci suma de ethreum pe care doresti sa o cumperi
 2. selectezi ca vrei sa platesti cu bitcoin
 3. introduci adresa de ethereum unde sa-ti fie transferata suma cumparata
 4. primesti o adresa de bitcoin la care sa faci transferul
 5. transferi bitcoin din wallet-ul tau (sau dintr-un exchange) la adresa primita de la Changelly
 6. astepti cateva minute, dupa care vei primi  ethereum in wallet-ul tau, la adresa introdusa la pasul 3

Acelasi lucru il vei face si pentru AION. E ca si cum ai cumpara token-uri AION noi si vei plati cu cele vechi, AION ERC-20.

Asadar, pentru a face migrarea, pasii sunt urmatorii:

In primul rand, ai nevoie de un wallet AION si o adresa AION. In cazul in care folosesti Coinomi, sau Ledger Nano S, acestea suporta noua moneda AION si n-ai nevoie de alt wallet.

Tot ce ai nevoie e sa generezi o adresa de AION mainnet.

Instructiuni pentru Coinomi aici si pentru Ledger Nano S aici.

Daca ai AION ERC-20 intr-un exchange care nu va face migrarea, in myetherwallet, sau altul nespecificat, urmeaza pasii de mai jos.

 1. Actualizeaza-ti versiunea de Java: instalare Java (necesara pentrufunctionarea wallet-ului).
 2. Descarca fisierul executabil AionWalletSetup.exe de la Aion Wallet repository.
 3. Ruleaza executabilul (fisierul cu extensia .exe).Accepta sa treci mai departe cu avertizarile de securitate (e o chestie cunoscuta), daca iti apar.
 4. Termina instalarea si restarteaza computerul.
 5. Acum gasesti si poti porni wallet-ul din folderul Applications.

Poti trece la partea de migrare folosind platforma Changelly:

1. Navigheaza la aion.changelly.com si fa login sau creeaza-ti cont daca nu ai (ai nevoie doar de adresa de email).

2. Introdu suma de token-uri AION ERC20 pe care vrei sa le schimbi. Vei primi exact acelasi numar de monede noi AION. Bifeaza ca ai citit Politica de Confidentialitate si Termenele de utilizare si treci la pasul urmator.

3. Introdu adresa noua de AION (o vei genera din Wallet-ul instalat conform instructiunilor de mai sus). Introdu si adresa de refund AION ERC20 (adresa unde ai in acest moment token-urile vechi AION-ERC20).

4. Verifica din nou suma, adresa pentru token-urile noi si celelalte informatii. Daca totul e corect, confirma pentru a incepe procesul de schimbare a token-urilor. 

5. Trimite token-urile AION ERC20 la adresa ce-ti va aparea. Starea tranzactiei ti-e aratata in istoria tranzactiilor in contul Changelly.

6. Asteapta finalizarea. Procesul de schimbare presupune trei etape:

 • Primirea confirmarii tranzactiei efectuate de tine
 • Schimbraea token-urilor la moneda noua AION
 • Trimiterea lor in wallet-ul tau 

Gata. In cateva minute vei avea noile token-uri in wallet.

Nu uita ca acest lucru trebuie facut pana la sfarsitul lunii noiembrie. Dupa 30 noiembrie, vechile token-uri AION ERC-20 nu vor mai avea nicio valoare.

 

O zi buna,

Bogdan Popescu