Metoda de a cumpara bitcoin cu RON pe care bancile n-o pot interzice!

bitcoin
3

In ultimele 3 luni bancile au inchis conturile celor mai bune site-uri (exchange-uri) prin care se putea cumpara bitcoin cu RON: btcxchange.ro si coinflux.com.

Cica au facut-o pentru a-i proteja pe oameni deoarece e riscant sa investesi in bitcoin.

E adevarat ca pentru cei care nu cunosc bine spatiul, investitiile in cripto sunt riscante.

Dar pe banci le doare undeva de asta!
Nu vreau sa dezvolt subiectul, dar sunt convins ca ele pun bete in roate exchange-urilor din alte motive ce tin de interesele lor mai mult decat protejarea clientilor.

Mai sunt si azi cateva exchange-uri prin care poti cumpara bitcoin cu RON, dar probabil ca si lor li se vor inchide curand conturile.

Totusi, exista un site, cu un model peer to peer, prin care tranzactiie se fac direct intre oamenii care cumpara sau vand bitcoin: localbitcoins.com.

Lor n-au ce conturi sa le inchida bancile asa ca poti folosi aceasta metoda fara teama ca va disparea in urmatoarele luni.

Înființată în Finlanda în anul 2012 misiunea localbitcoins este de a conecta oamenii la noua monedă a Internetului.

Ideea este foarte simplă.

Găsesti pe cineva din zona ta, va puneti de acord cu privire la pretul bitcoin și folositi localbitcoins.com ca si intermediar (serviciu escrow) până când tranzacția este finalizată.

Aceasta metoda oferă o măsură de siguranta impotriva fraudei. Cu alte cuvinte te asiguri ca nu vei fi inselat de cel cu care faci tranzactia.

Hai sa vedem ce trebuie sa faca un utilizator nou pentru a cumpara bitcoin prin localbitcoins.com

Pasul 1 – Creeaza-ti un cont pe localbitcoins.com

E foarte simplu sa-ti creezi un cont nou.

Dupa ce intri pe localbitcoins.com, prima data dai click pe Sign up free.
Apoi iti introduci o adresa de email, iti alegi un nume de utilizator si o parola.
Te duci la tine in inbox si confirmi contul printr-un click pe link-ul trimis de ei.

După ce te-ai înscris, faci login in cont, selectezi tara de reședință, suma de care doresti sa cumperi bitcoin și prin ce metodă (cash, transfer bancar).
E posibil si prin Paypal, sau alte metode pe care le vei gasi pe site, dar se gasesc mai greu parteneri cu care sa faci tranzactia.

Pasul 2 – Selecteaza o oferta 

După ce introduci informațiile de cumpărare și dai click pe „search”, vei vedea pe ecran o listă cu vânzătorii.

Fiecare vânzător precizează, orasul de resedinta, prețul cerut pentru 1 bitcoin, limitele sale de vânzare (adica suma minima si suma maxima pentru o tranzactie) și metodele de plată pe care le acceptă.

Daca ai gasit o oferta potrivita, da click pe „Buy” (Cumpara) pentru a vedea toate detaliile specificate de vânzător,

Verifica neaparat reputația vânzătorului pentru a evita probleme neplacute (Prin reputatie ma refer la parerile si ratingul acordat de catre ceilalti utilizatori cu care a tranzactionat).

Citeste cu atenție conditiile lui și trimite-i un mesaj suplimentar înainte sa pornesti tranzacția.

Probabil nu se va intampla asta, dar daca nu raspunde in cateva ore, iti recomand sa cauti alta oferta.

Pasul 3 – Finalizeaza tranzactia

Acum va trebui să finalizați tranzacția.

Dupa ce-ai dat click pe „Buy”, te-ai asigurat ca e oferta pe care vrei s-o selectezi, trebuie sa scrii in caseta din partea stanga a ecranului, suma de care vrei sa cumperi bitcoin si dai click pe Send Trade Request.

Dacă metoda de plată e transferul bancar, vei fi notificat indata ce vanzatorul accepta tranzactia si vei primi datele lui bancare.

In acel moment, suma de bitcoini ce doresti s-o cumperi e retinuta (in escrow) de catre localbitcoins.

Pasul urmator e să efectuezi plata prin transfer bancar.
(Daca metoda de plata e cash, va trebui sa te intalnesti cu vanzatorul si sa-i dai banii.)

Vanzatorul va confirma ca a primit banii si tu vei primi bitcoinii.

Sfaturi pentru o mai bună siguranță 

1. Recomand sa faci tranzactii doar cu persoane cu reputație buna. Citeste feedback-urile date de ceilalti cumparatori si vezi cate tranzactii a mai facut (cu cât mai multe, cu atât mai bine), vezi dacă are un e-mail și număr de telefon verificat și care este scorul lui de incredere (trust score exprimat in procente).

2. E important să activezi autentificarea in doi pasi (Two factor authentification) pentru contul tau (pont valabil pentru orice alt exchange).
Astfel, pentru orice login va trebui sa introduci un cod unic genrat de telefonul tau mobl si nimeni nu va putea intra la tine in cont sa-ti fure bitcoinii.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

criptomonede
Expansiunea crypto gaming si un proiect cu potential

Un nou raport publicat de compania ARK Invest estimeaza ca pana in anul 2030 industria cripto poate ajunge la $50 trilioane, 1 Bitcoin poate atinge $1 milion și 1 Ethereum $180 mii. Această extindere, spune raportul, va fi condusă de Web3, NFT-uri și jocurile bazate pe blockchain. Astăzi vorbesc putin …

bitcoin
6
Doua exchange-uri de Top – Coinbase vs Binance

Investitiile in criptomonede pot fi inspaimantatoare pentru multi oameni, chiar si pentru unii care au mai investit in alte active ca actiuni, imobiliare, sau metale pretioase. Activele cu care investitorii sunt obisnuiti au o anumita istorie. Bursa exista de peste 100 de ani, imobiliarele si aurul… de cand lumea. Dar …

bitcoin
26
Cea mai bună și ieftină metodă din 2019 de a cumpăra criptomonede folosind cardul

Aceasta noua metodă de a cumpara cripto, are avantajul ca plata se poate face cu cardul si ca se pot cumpara si alte criptomonede in afara de bitcoin. Practic, metoda se poate folosi cu orice exchange care accepta depuneri de euro, sau usd. Marele avantaj e ca in ciuda faptului …