Cripto cazute din cer

Exista cateva moduri de a primi gratis token-uri si astazi o sa-ti povestesc despre unul dintre acestea: airdrop-urile.

Printr-un airdrop, poti primi token-uri gratis pe baza unor criterii specifice.

Uneori trebuie făcute anumite actiuni pentru a putea sa revendici token-urile. însă de cele mai multe ori, deținerea unui alt token la o anumită dată e tot ce e nevoie pentru a fi eligibil să partici la airdrop.

Echipele ce aleg sa distribuie o parte dintre token-uri in acest fel, o fac pentru a-si face cunoscut proiectul, pentru a porni din start cu o baza de utilizatori si chiar pentru a-si atrage niste oameni fideli ce vor promova voluntar token-ul.

In continuare, vreau sa-ti spun mai multe detalii despre airdrop-urile EOS si poate vei avea parte de o surpriza placuta.

Vestea buna e ca in cazul in care ai cumparat EOS inainte de 2 iunie si detii propria cheia privata a wallet-ului EOS, deja ai primit un set de cripto/token-uri gratis.

Daca esti mai vechi in program, probabil iti amintesti ca initial am cumparat token-urile EOS dintr-un anumit exchange, dar apoi a trebuit sa urmam un proces de inregistrare.

Token-urile cumparate initial au fost lansate folosind platforma Etheruem si scopul lor a fost exclusiv pentru a strange fonduri necesare dezvoltarii platformei EOS mainnet.

Dupa lansarea EOS mainnet, token-urile din blockchain-ul Ethereum au devenit inutile.

De aceea, inainte de lansarea programata initial pentru 2 iunie (in realitate realizata cu aproximativ o saptamana intarziere), investitorii trebuiau sa urmeze procesul de inregistrare pentru a transfera token-urile in platforma/blockchain-ul EOS.

Au existat si anumite exchange-uri care s-au ocupat de procesul de inregsitrare pentru toti clientii (ex. Binance), dar nu toate au asigurat acest transfer.

De exemplu, cine a avut EOS in kraken si nu i-a inregsitrat inainte de 2 iunie i-a pierdut.

Cum probabil stii, EOS e un competitor direct al Ethereum, ambele fiind niste platforme ce suporta dezvoltarea de aplicatii descentralizate (dApps).

O parte dintre echipele ce dezvolta aplicatii pe platforma EOS, realizeaza airpdrop-uri pentru detinatorii de token-uri EOS (din motivele specificate la inceputul materialului).

Ele pot sa acorde 1, sau mai multe token-uri pentru fiecare EOS detinut. Aceasta rata de distributie e anuntata de la inceput.

Repet. Daca ai cumparat EOS inainte de 2 iunie si ai urmat la timp procesul de inregsitrare, deja ai mare parte din aceste token-uri.

De ce nu toate? Pentru ca unele (precum KEOS), au adaugat un criteriu in plus pentru a fi eligibil de airdrop: sa ai cel putin 100 EOS.

ATENTIE: E important cati EOS ai avut in momentul lansarii mainnet-ului, adica in blocul geneza (primul bloc al blockchain-ului EOS). Asta inseamna ca si daca ulterior ai vandut EOS, esti eigibil cu suma inregistrata in blocul geneza, pentru toate airdrop-urile ce iau in considerare acest bloc.

In viitor, vor exista si alte airdrop-uri ce vor lua in considerare alt bloc pentru a efectua distributia.

Cum se obtin/folosesc airdrop-urile EOS

1. Daca ai tinut EOS in Binance, o sa ai in contul tau o parte din airdrop-uri (fara sa mai faci altceva), dar mai putine decat cei care si le-au inregistrat

2. Daca ai facut inregsitrarea, tot ce trebuie sa faci e sa instalezi un wallet, de exemplu SimplEOS.

In SimpleEOS, vei vedea toate airdrop-urile in tab-ul din partea dreapta: All Tokens.

Tot acolo vei vedea si valoarea acestor token-uri (atat valoarea totala, cat si pretul per token).

Wallet-ul suporta de asemenea trimiterea si primirea de token-uri, atat EOS, cat si cele primite in urma airdrop-rilor.

Astfel, atunci cand doresti sa le vinzi, le vei putea transfera intr-un exchange folosind aceasta functie a wallet-ului.

Lista de airdrop-uri EOS

In acest moment, eu am in cont urmatoarele token-uri (mentionez ca am detinut sub 100 EOS la momentul lansarii mainnet):

1. Everipedia (IQ) – pret $0.014 – rata de distributie 5.1 IQ – 1 EOS

2. Chaince (CET) – pret $0.04 – rata de distributie 1 CET – 1 EOS

3. HorusPay(HORUS) – pret $0.02 – rata de distributie 1 HORUS – 1 EOS

4. Karma (KARMA) – pret $0.001 – rata de distributie 9 KARMA – 1 EOS

5. Atidium (ATD) – pret X – rata de distributie 1 HORUS – 1 EOS

6. EOSBlack (Black) – pret X – rata de distributie 1 HORUS – 1 EOS

7. Challange Token (CHL) – pret X – rata de distributie 1 HORUS – 1 EOS

Vei observa ca ultimele trei n-au nicio valoare atribuita. Sunt proiecte aflate la inceput si probabil nu sunt listate pe niciun exchange.

Oricum, niciunul dintre aceste airdrop-uri nu au in acest moment o valoare ridicata, dar in functie de progresul ce-l vor face, e posibil ca unul sau mai multe sa prinda tractiune.

Eu le voi urmari si in cazul in care vreuna dintre echipe realizeaza chestii notabile voi trimite detalii despre acel proiect.

Pe langa aceste airdrop-uri mentionate, vor mai fi si altele in viitor.

Poti vedea lista completa a airdrop-urilor in acest document, cu toate informatiile relevante.