Investitii si inovatii importante in piata cripto

Vesti importante continua sa vina dinspre industria cripto si totusi piata nu reactioneaza (inca): săptămâna trecută două instituții importante au anunțat noi investiții în spațiul criptomonedelor.

Vineri, Bloomberg a raportat că Universitate Yale a făcut o mare investiție într-un nou fond de criptomonede.
Yale e considerată de mult timp o influență între investitorii instituționali.
In USA, multe universitati sunt implicate in investitii. Ele folosesc niste fonduri special numite endowment, formate din donatii.

O parte din aceste donatii se folosesc pentru investitii cu scopul de crestere a capitalului si de a obtine venituri pentru investitii in infrastructura, sau alte dezvoltari si proiecte.
Yale e in top-ul institutiilor de învățământ superior care investesc (dupa profiturile obtinute) și este adesea văzută ca un lider pentru realizarea de investiții netradiționale.
Fondul Yale a fost un investitor timpuriu în Google, Amazon, Facebook, LinkedIn și Airbnb.

Alta veste excelenta venita dinspre Bloomberg a raportat că firma de brokeraj financiar TD Ameritrade a făcut o investiție într-un nou exchange de criptomonede. Firma vrea să ofere acces la piata cripto milioanelor sale de clienti cu conturi traditionale de brokeraj.

Investiția TD Ameritrade urmează o tendință similară a altor firme de brokeraj tradiționale care lucrează pentru a integra criptomonedele în suita lor de produse.
La sfârșitul anului trecut, firma de brokeraj Robinhood a lansat o functionalitate ce le permite clienților să cumpere și să vândă anumite criptomonede.

În mod similar, Coinbase lucrează la o integrare cu Fidelity (una dintre cele mai mari firme de brokeraj traditional alaturi de TD Ameritrade), care ar permite clienților săi să tranzacționeze criptomonede direct din conturile Fidelity.
Vestea este deosebit de promițătoare, având în vedere nivelul scazut la care se afla piata cripto.

Instituții precum Yale și TD Ameritrade nu iau usor asemenea decizii – ele investesc pe termen lung.
Aceste investiții indică un interes instituțional in crestere, în ciuda miscarilor pe termen scurt ale pieței.
Si acestea nu sunt singurele vesti bune. Cum am mai discutat, multe companii si multi antreprenori inteligenti lucreza la evolutia acestui spatiu in directia simplificarii adoptiei.

Si nu in ultimul rand se vizeaza o mai buna siguranta si securitate pentru fondurile investitorilor.
Alte lucruri imbucuratoare intamplate saptamana trecuta includ:

  • Revista Sci-Tech Report din Beijing a anuntat ca va accepta Bitcoin pentru plata abonamentelor.
  • Un raport al firmei Diar despre industria Cripto prevede un viitor stralucit, avand in vedere mai multe aspecte printre care cresterea investitiilor in acest spatiu (deja cu 280% mai mare fata de anul 2017)
  • exchange-ul american Gemini a inceput sa asigure depozitele utilizatorilor impotriva furturilor
  • tranzactiile Bitcoin de tip SegWit (mai ieftine si mai eficiente pentru ca ocupa mai putin spatiu in blocuri/blockchain)  au depasit pragul de 50% din totalul tranzactiilor
  • Compania Acinq a obtinut o investitie de $1.7M pentru a face dezvoltari ale Lightning Network
  • In Argentina, o tara a carei moneda e extrem de instabila se vor instala peste 1500 de noi ATM-uri Bitcoin

Ecosistemul cripto e in permanenta evolutie si toate aceste dezvoltari au implicatii importante pe termen lung.
Multe institutii vad valoare imensa in aceasta noua clasa de active si o gramada de persoane inteligente si inovatoare se implica pentru a accelera procesul de adoptie pe scara larga.

Eu am incredere in ei si in viitor.
Faptul ca vestile pozitive nu se reflecta in preturile de azi reprezinta pentru noi o oportunitate, nu un motiv de ingrijorare.