Care-i treaba cu dominatia Bitcoin?

Uncategorized

Daca esti implicat in piata cripto, ai observat ca Bitcoin continua sa sparga rezistenta dupa rezistenta si chiar acum se lupta cu pragul de $6800. Fata de luna trecuta, cand era in jurul pretului de $5100, asta inseamna o crestere de 33,33%. Nu e rau deloc.

Dar… in ultimele zile, celelalte cripto (altcoin-urile, sau ALTS) au avut un trend in scadere.
Asta inseamna ca dominatia Bitcoin a crescut (cota din piata cripto).

Poti vedea trend-ul in graficul de mai jos.

Capitalizarea totala a pietei cripto e de asemenea in crestere.

In poza de mai sus, % from ATH inseamna procentajul fata de nivelul maxim atins de piata (peste $800 miliarde în ianuarie 2018).

Asadar, capitalizarea pietei creste, dar de crestere se bucura doar Bitcoin.

E ca si cum ai duce niste jucarii unui grup de copii si unul dintre ei la ia pe toate pentru el. Plus, le mai fura si din jucariile vechi ceilorlalti copii.

Hai sa vedem acum…

De ce creste dominatia Bitcoin, până unde va crește și cum jucăm pe trend-ul asta

Aproape toti implicati in piata cripto detin atat Bitcoin, cât si ALTS (toate celelalte cripto).

Chiar daca unii urăsc Bitcoin si cred ca va fi detronat, tot e nevoie de el pentru a tranzactiona celelalte cripto.

Cei care au Bitcoin intr-un procent mai mic, nu s-au putut bucura prea mult de cresterea din ultimul timp a pietei.

Apropo de crestere, pentru mine e clar ca e doar o chestiune de timp pana cand vom vedea nivelul maxim istoric spulberat.

Poate chiar in 30-60 de zile ca la sfarsitul lui 2018. În graficul de mai jos, capitalizarea pietei cripto a crescut de la $201 miliarde la 11 noiembrie, la $828 miliarde in 7 ianuarie.

Sau, poate o va face intr-un timp mai lung. Nimeni nu poate sti asta, dar lucrul intelept e sa fii bine pozitionat astfel incat sa castigi indiferent cat ar fi intervalul de timp.

Acum, multi spun ca spre deosebire de cresterea din 2017 când cei mai multi traderi au fost persoane fizice, de data asta trend-ul va fi catapultat spre culmi mai inalte… de catre institutiile financiare: fonduri speculative, fonduri de investitii, chiar anumite fonduri de pensii.

Asta ar fi si motivul pentru care Bitcoin ia fața celorlalte cripto. Institutiile trebuie sa fie mult mai prudente si mai preocupate de reglementari.

Pentru Bitcoin, exista mai multe mijloace prin care se poate cumpara. Pentru celelalte cripto inca e in dezvoltare infrastructura pentru a putea fi tranzactionate fara probleme de institutii.

Buuuun. Acum, inseamna asta ca Bitcoin va ajunge din nou aproape de 100% dominatie, ca inainte de inceputul lui 2017?

Ma indoiesc. Sunt multe proiecte extrem de valoroase in piata cripto, fiecare cu propriile cazuri de utilizare.

Bitcoin acopera doar o mica parte din acestea.

De exemplu, Bitcoin e vazut ca moneda ideala pentru stocarea valorii (ceva similar aurului) si mai putin ca o moneda ce va ajunge sa fie folosita pentru plata cheltuielilor de zi cu zi.

Ethereum si alte criptomonede concurente sunt platforme pe care se pot dezvolta orice fel de aplicatii descentralizate (DAPs). De exemplu, se poate crea un nou Facebook.

Sau mai bine, hai sa vedem ce i-a raspuns Vitalik Buterin lui Elon Musk la intrebarea acestuia: „Ce ar trebui sa se dezvolte pe Ethereum?”

Sunt convins ca la un moment dat dominatia Bitcoin va scadea fata de nivelul de astazi. Totusi… nu stiu cand si cat. Poate inceapand de maine, poate va ajunge din nou in jur de 30%, sau mai jos.

E riscant sa pariezi totul pe un scenariu. Poate te dezamagesc ca n-am o reteta magica.

Solutia ce-o propun e diversificarea.

In functie de situatia ta spectrul e de la o DIVERSIFICARE MINIMA: Bitcoin si Ethereum (trebuie sa fie in portofoliul oricarui investitor in cripto)

la o DIVERSIFICARE EXTINSA: Bitcoin, Ethereum si alte proiecte legitime si cu utilitate pe care le analizezi minutios.

P.S. O sa scriu zilele viitoare mai multe lucruri despre recentul hack al exchange-ului Binance (peste 7000 Bitcoin).

Pana atunci, vezi aici cea mai sigura si accesibila metoda de a-ti pastra criptomonedele si de a le folosi fara nicio emotie chiar si de pe un computer ce colcăie de viruși.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized
$2449 din airdrop-ul BOMB… doar in cripto

Pe data de 4 februarie am trimis abonatilor programului Portofoliu Investitii Cripto o alerta despre airdrop-ul BOMB. Era vorba despre un proiect nou care le dadea gratuit token-uri celor care se inscriau, cu scopul de a se face cunoscuti. Ei nu sunt singurii din piata cripto care au facut airdrop-uri, …

cumpara ripple ethereum bitcoin
Uncategorized
2
Doua metode sa cumperi Ethereum sau Ripple cu Bitcoin

Am descris in acest articol cum cumperi bitcoin cu RON. Pentru a cumpara bitcon cu EURO, eu recomand exchange-ul kraken, la care poti face depuneri prin transfer bancar. Acum hai sa vedem cum cumperi alte criptomonede direct cu bitcoin. Am dat ca exemplu Ripple(XRP) si Ethereum(ETH) pentru ca sunt criptomonedele …