5 tendinte in cripto care le apropie de adoptarea pe scara larga

Dacă faci parte din Portofoliu Investitii Cripto de ceva timp, ar trebui să fii obișnuit cu natura volatilă a criptomonedelor.

Piața cripto e jos in continuare. Dar ma astept sa vedem miscari ascendente când vor fi lansate știri pozitive.

De exemplu, zcash a fost recent listat pe exchange-ul Gemini, si asta a facut ca prețul său aiba un salt. Zcash a făcut parte din Portofoliul Central încă din prima zi. Nu sunt surprins să-l văd câștigând o acceptare mai largă. Acest lucru va continua.

Cum spuneam mai demult, prima fază a industriei cripto s-a terminat. Suntem în a doua – faza de acumulare.

Apoi, pe măsură ce spațiul se curăță de monede gunoi și infrastructura evolueaza, ma astept ca sume importante din capitalul instituțional sa curga în acest spatiu.

În acel moment, vom fi răsplătiți pentru răbdarea noastră.

Între timp, vom continua să vedem cresteri și scaderi în portofoliul nostru și recomand să acumulam strategic criptomonede din portofoliul nostru în timpul scaderilor.

Pe langa profituri, alt scop al acestui program e ca abonatii Portofoliu Investitii Cripto sa fie investitori informați și educați.

Să vedem acum cateva dintre cele mai importante trend-uri din piata cripto ce vor duce la adoptarea pe scara larga a acestei tehnologii…

TEMA 1: Retele de Socializare

Facebook a anuntat formarea unei noi echipe pentru proiecte de blockchain condusa de David Marcus, fostul președinte al PayPal. Ei ar putea usor sa adauge platile cripto in viitor si sentimentul meu e ca se pregatesc si asteapta momentul oportun.

Line: O aplicație de mesagerie japoneză, numită Line, colaborează cu ICON pentru a crea „Unchain”, un ecosistem blockchain utilizat în aplicația Line. Line este populară în Asia și este bine poziționată pentru a fi adoptată pentru utilizarea pe scară largă in aplicațiile descentralizate și cripto-plăți.

Telegram: Acest serviciu de mesagerie bazat pe cloud tocmai a finalizat un ICO de 1,2 miliarde de dolari.

Twitter și Square: CEO-ul ambelor companii, Jack Dorsey, a vorbit la Consensus, iar in discurs și-a exprimat dorinta pentru o criptomoneda universala, ceea ce crede ca e inevitabil. El a mai spus că speră ca aceea sa fie bitcoin.

Square a devenit un jucator important în oferirea de servicii bancare celor cu dificultati in a accesa aceste servicii din partea bancilor. Dorsey a spus că datele sale au arătat o creștere a numărului de persoane care au folosit Square ca singurul lor cont bancar. Square ar putea oricand sa ofere optiuni de servicii bazate pe cripto.

E bine sa observam trend-ul, dar va dura ceva timp pana vom vedea lucruri concrete pentru ca acestea sunt companii mari care au multe de pierdut dacă fac pasi greșiti.

Ele nu-si permit nici sa piarda trenul in ceea ce priveste criptomonedele, dar sunt nevoite sa astepte pana ce piața este stabilă și oamenii se simt confortabili cu folosirea criptomonedelor.

TEMA 2: REGLEMENTARI

Reglementarile in spațiul cripto sunt inevitabile. Altfel, prea mulți oameni ar continua sa fie excrocati. Va fi un lucru bun pentru proiectele serioase si rau pentru cei aflati in piata sa insele lumea.

Statele Unite

Pe langa obisnuitele investigatii ale unor exchange-uri, ICO-uri si afaceri dubioase, am aflat despre un lucru nou, imbucurator.

Departamentul de Justitie a inceput investigatii cu privire la manipularea preturilor in piata cripto. Manipularea preturilor e una dintre ingrijorarile multor investitori si ma bucur ca se fac pasi in directia buna in aceasta privinta.

Rusia

La Moscova, o instanță de apel a luat o decizie interesanta.

Pana atunci, bitcoin nu era luat in considerare si nu se putea confisca in procedura de faliment. Instanta de care spuneam, a decis sa schimbe aceasta directiva si de acum bitcoin este recunoscut ca ceva de valoare.

Cazul de la Moscova stabilește un precedent valoros.

Alte instanțe globale ar putea să se uite la acest caz, mai ales că țările G20 s-au angajat să studieze blockchain și criptomonedele cu intenția de a alinia politicile.

China

Televiziunea Centrală din China a divulgat că ICO-urile sunt încă în plină expansiune în China, în ciuda interdicției din 2017. Guvernul chinez nu a luat măsuri suplimentare pentru a combate tranzacționare ilegală, dar ar putea.

Multe firme chinezești de cripto și exchange-uri s-au închis, sau s-au mutat în străinătate, dar altele încă funcționeaza ilegal. E important pentru noi să mai privim catre China, pentru ca mare parte din activitatea si mineritul cripto are loc aici.

TEMA 3: WALLET-URI & EXCHANGE-URI

Coinbase

Coinbase a anunțat crearea Coinbase Pro, care va înlocui GDAX pe 29 iunie. Coinbase Pro va oferi noi functionalitati și va fi mai ușor de utilizat.

De asemenea, Coinbase a achiziționat Paradex, un exchange descentralizat.

Cu Paradex, clienții vor putea sa tranzactioneze token-uri direct din wallet-uri.

Paradex este construit pe tehnologia 0x care se afla în Portofoliul nostru de Oportunitati.

Exchange-uri japoneze

În Japonia, 16 exchange-uri au format „Japanese Cryptocurrency Exchange Association”.

Asociația se va autoregla în mod proactiv – elaborând reguli, standarde și cele mai bune practici pentru exchange-urile de criptomonede.

În plus, exchange-ul japonez Coincheck încearcă să se extindă în Statele Unite. Coincheck este acum gestionat de grupul Monex, o companie financiară respectata din Japonia.

Gemini

Așa cum am menționat mai devreme, Gemini a listat zcash – și a anuntat ca va lista litecoin și bitcoin cash. Acest lucru va face zcash mai accesibil pentru mai multi cumparatori.

Genesis

Statul din New York a acordat cea de-a cincea Bitlicense pentru Genesis Global Trading. Genesis este specializata in mari tranzacții cu investitori instituționali. Licența permite Genesis să tranzactioneze  bitcoin, ethereum, ethereum classic, bitcoin cash, XRP, litecoin și zcash.

Abra

Abra Wallet a adăugat mai multe criptomonede – inclusiv două din portofoliile noastre: XMR și NEM.

Circle

Exchange-ul Circle are o nouă funcție interesanta numită „BuyTheMarket”.

Aceasta oferă clienților posibilitatea de a cumpăra simultan toate monedele listate, împărțind investițiile în funcție de ponderile de piață ale monedelor.

Monedele listate la ei sunt: bitcoin, bani cash, ethereum, ethereum classic, litecoin, zcash și monero.

TEMA 4: SECURITATE

Siguranța Crypto continuă să fie o problemă pentru oamenii obisnuiti, dar și pentru companii.

Inșelătoriile sunt in crestere.

Wall Street Journal a realizat un studiu a 1.450 ofertele de monede digitale. A găsit 271 de documente plagiat, promisiuni de profituri garantate si persoane fictive mentionate ca manageri sau membri in echipe.

În acest sens, SEC a lansat un website fals, HoweyCoins (https://www.howeycoins.com), cu scopul de a-i învața pe oameni despre înșelătorii.

Site-ul arata ca unul normal din spatiul cripto, cu promisiuni de profituri garantate, imagini cu echipa, celebrități și text generic.

Așa cum am spus de la inceput, securitatea este una dintre cele mai importante aspecte in spatiu cripto.

Pentru noi, e important sa utilizam întotdeauna autorizarea in doi pasi pentru conturile de la diferite exchange-uri, (cum ar fi Authy sau Google Autentificator).

Și dacă cineva promovează o criptomoneda pe social media, in acest moment șansele sunt mai mari ca ea sa fie o înșelătorie.

Tema 5: Cultura Pop

Jocul video „The Simpsons: Tapped Out” și Marvel Hunt for Wolverine au încorporat in scenarii referințe la criptomonede. Poate crezi ca aceste lucruri nu pot avea un impact semnificativ asupra pietei.

Dar este ceva important în evoluția pe termen lung a criptomonedelor.

Vom vedea tot mai multe asemenea referințe în cultura pop. Și pe masura ce acest lucru se întâmplă, mai mulți oameni se vor implica in cripto și prețurile vor creste.

Astazi Google a devenit un verb folosit de toata lumea, dar n-a fost dintotdeauna asa. E interesant să vezi cum se intampla asemenea schimbări. Dar si mai interesant e să câștigi bani din ele.

Concluzia: În ansamblu, acestea sunt evoluții pozitive care sunt necesare pentru a ajunge la o piață cripto stabilă.

Actualizarea portofoliului

Dacă tocmai te-ai alăturat programului și nu ti-ai format portofoliul de criptomonede, recomand să cumperi la prețurile curente.

Dar dacă ai deja un portofoliu, foloseste doar ordine limita de cumpărare la prețuri agresive.

E important sa intelegi beneficiul si dezavantajul acestei strategii.

Beneficiul este simplu: dacă ordinele limită se executa, vei fi acumulat cripto la preturi mici în comparație cu nivelul la care mă aștept să ajunga pană la sfarsitul anului 2018.

Dezavantajul: Pretul poate sa nu scadă pană la nivelul setat in ordin si in acest caz nu se executa. Dar, avand in vedere volatilitatea pieței si miscarile ei agresive în sus sau în jos, această strategie iti poate aduce un avantaj.

Cred că toate criptomonedele din portofoliul nostru vor crește pe termen lung.

Dar aceasta e o strategie simplă care ne permite să profităm de orice scăderi temporare pe care le pot avea pe parcurs.

Dacă doresti să execuți această strategie, poti folosi ordinele limită specificate mai jos.

Bitcoin: intre $6.000 si $6.500

Ethereum: intre $515 si $530

Stellar: intre $0,020 până la $0,022

EOS: intre $8.00 până la $10.00

Zcash: intre $200 până la $220

Decred: intre $90 până la $92

 

Duminica frumoasa,

Bogdan Popescu