2 metode prin care cumperi orice criptomoneda (altcoin)

Cum cumperi ethereum, litecoin, sau alta criptomoneda (altcoin)
bitcoin
7

Bitcoin e pe departe cea mai cunoscuta si valoroasa criptomoneda. Dar exista peste 1500 de criptomonede si altele noi apar in fiecare zi. Acestea se numesc altcoins.

Multe dintre ele sunt inutile si n-au nicio valoare functionala, dar exista cateva care rezolva probleme reale, iar valoarea acestora va continua sa creasca.

De exemplu, Ethereum, a treia criptomoneda ca valoare dupa Bitcoin, e practic o platforma care suporta crearea de contracte inteligente, si de aplicatii descentralizate (DAPs).

Oricine are ceva cunostinte despre programare isi poate crea propria criptomoneda folosind platforma Ethereum si multi fac acest lucru.

Fara sa intru acum in mai multe detalii, potentialul Ethereum e urias.

Alte criptomonede sunt mult mai avansate decat Bitcoin in ceea ce priveste viteza si costul tranzactiilor. Altele sunt mai bune in privinta intimitatii.

In concluzie, daca esti interesat de investitii in criptomonede, nu e cea mai buna idee sa pariezi totul pe Bitcoin.

O abordare mai buna e crearea unui portfoliu diversificat, format din cele mai valoroase criptomonede, dar sa te feresti de cele inutile sau de cele frauduloase ca de ciuma.

Acelea vor ajunge la zero mai devreme sau mai tarziu si cei care le-au cumparat se vor trezi cu buzunarele goale.

Am scris aici despre cele mai bune metode de a cumpara bitcoin.

Hai sa vedem ce variante exista pentru cumpararea altor criptomonede.

1.Pentru cei care vor sa cumpere cu EURO, o solutie e sa cumpere direct de la un exchange.

Exista multe exchange-uri din care poti alege. Eu folosesc si recomand kraken, tinand cont de criteriile de mai jos:

 • Au reputatie buna
 • Au oferta bogata de criptomonede
 • Accepta clienti din Romania
 • Se pot face depuneri de bani (Euro)

Daca alegi aceasta varianta, uite si toti pasii pe care va trebui sa-i faci pentru a cumpara o anume criptomoneda.

 1. Deschiderea unui cont la exchange.
 2. Pentru activarea facilitatii de depunere de bani (fiat) se face si verificarea identitatii. In functie de exchange, ai nevoie de o copie scanata a buletinului, o copie a unei facturi, sau a unui extras de cont bancar (in care sa apara adresa din buletin) si o poza recenta.
 3. Depunere de bani prin transfer bancar.
 4. Dupa ce intra banii in cont, poti cumpara criptomonedele dorite

Mai vreau sa fac doua mentiuni in cazul in care doresti sa cumperi criptomonede prin aceasta metoda.

 • exista si alte exchange-uri la care poti face depuneri de bani
 • majoritatea exchange-urilor sunt suprasolicitate in ultima perioada si dureaza mult pana cand activeaza conturile noi. Unele chiar opresc temporar inscrierile. UPDATE 21.05.2018 – Aceasta problema pare a fi rezolvata petru moment.

2. Changelly – Pentru cei care vor sa cumpere cu bitcoin

Aceasta metoda e cea mai rapida si ieftina, mai ales pentru cei care au criptomonedele intr-un hardware wallet (de exemplu, eu le tin intr-un Ledger Nano S) si doresc sa faca schimb dintr-o criptomoneda in alta.

Pastrarea criptomonedelor intr-un hardware wallet te scapa de grijile cu privire la siguranta lor, dar nu exista o metoda directa de a face schimburi intre criptomonede.

Sa zicem ca ai 1 bitcoin intr-un wallet personal (indiferent daca e paper wallet, hardware wallet, mobile wallet, sau desktop wallet) si vrei sa folosesti 0.1 din acesta pentru a cumpara ethereum.

Cum spuneam, primul pas e sa cumperi bitcoin, iar in acest moment cea mai buna platforma pentru romani e localbitcoins.com.

Asa ca, ai nevoie de un exchange.

Prin platformele lor, exchange-urile pun in legatura traderii, iar tranzactiile se realizeaza aproape instantaneu, fara ca cineva sa stie cine a fost in capatul celalalt (nici nu conteaza).

Revenind la exemplul nostru, daca folosesti metoda conventionala, uite mai jos pasii pe care trebuie sa-i faci.

 1. Transfera 0.1 bitcoin din Ledger Nano S (sau alt wallet pe care-l folosesti) intr-un exchange (daca nu ai cont, trebuie sa-ti faci si sa parcurgi etapele de verificare pentru a fi activat).
 2. Dupa ce bitcoinii apar in contul tau de la exchnage, cumpara Ethereum. Folosind 0.1 BTC, la rata de astazi (04.01.2018) poti cumpara aproximativ 1.59 Ethereum (fiecare exchange are propria rata de schimb).
 3. In Ledger Nano S, genereaza o adresa de Ethereum
 4. Transfera 1.59 Ethereum din exchanage in Ledger Nano S

Acum hai sa vedem cum faci asta folosind Changelly (presupunand ca e prima data cand folosesti platforma).

 1. Accesezi site-ul changelly.com si pe homepage gasesti o interfata unde poti introduce direct detaliile tranzactiei dorite. Apoi apesi Exchange.
 2. Te intreaba daca esti un utilizator nou, sau daca deja ai un cont. La prima folosire a platformei selectezi NewUser. Iti ofera 4 variante de a-ti face cont: folosind Facebook, Google+, Twitter, sau o adresa de email. Da click pe varianta ta preferata.
 3. Dupa crearea contului (cu un singur click), te duce la urmatoarea fereastra unde poti vedea toate detaliile tranzactiei: sumele, rata de schimb (cea mai buna posibil, pentru ca Changelly are in spate o tehnologie ce cauta cea mai buna oferta pe mai multe exchange-uri) si comisionul lor (0.5%). Verifica totul si apasa Next.
 4. Introdu adresa de Ethereum generata din Ledger Nano S (sau alt wallet folosit de tine). Apasa Next.
 5. Verifica inca o data detaliile, (mai ales adresa de Ethereum, cea din imaginea de mai jos e luata la intamplare de pe internet) si fa ultima confirmare.
 6. Primesti o adresa de bitcoin (inclusiv codul QR) unde trebuie sa trimiti 0.1 BTC. (Nu trimite bitcoin la adresa din imaginea de mai jos pentru ca ii vei pierde.)
 7. Dupa ce bitcoinii ajung la adresa Changelly, ei vor transfera automat Ethereum la adresa wallet-ului tau (pe care ai introdus-o la pasul 4).

Nota: Pentru transferul de bitcoin vei plati un comision, dar acesta se plateste indiferent cu cine faci tranzactia (un prieten, un alt exchnage, etc.).

 

P.S. Daca ai doar RON, primul pas e sa cumperi bitcoin de pe localbitcoins.com.

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

criptomonede
Expansiunea crypto gaming si un proiect cu potential

Un nou raport publicat de compania ARK Invest estimeaza ca pana in anul 2030 industria cripto poate ajunge la $50 trilioane, 1 Bitcoin poate atinge $1 milion și 1 Ethereum $180 mii. Această extindere, spune raportul, va fi condusă de Web3, NFT-uri și jocurile bazate pe blockchain. Astăzi vorbesc putin …

bitcoin
6
Doua exchange-uri de Top – Coinbase vs Binance

Investitiile in criptomonede pot fi inspaimantatoare pentru multi oameni, chiar si pentru unii care au mai investit in alte active ca actiuni, imobiliare, sau metale pretioase. Activele cu care investitorii sunt obisnuiti au o anumita istorie. Bursa exista de peste 100 de ani, imobiliarele si aurul… de cand lumea. Dar …

bitcoin
26
Cea mai bună și ieftină metodă din 2019 de a cumpăra criptomonede folosind cardul

Aceasta noua metodă de a cumpara cripto, are avantajul ca plata se poate face cu cardul si ca se pot cumpara si alte criptomonede in afara de bitcoin. Practic, metoda se poate folosi cu orice exchange care accepta depuneri de euro, sau usd. Marele avantaj e ca in ciuda faptului …